Inschrijven op de nieuwsbrief

Elfie Tromp

Elfie Tromp - foto Lenny Oosterwijk
Elfie Tromp - foto Lenny Oosterwijk

(Rotterdam, 1985) is schrijver en performer. Haar debuutroman Goeroe verscheen in 2013, Underdog (2016) werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Dioraphte literatuurprijs. In 2017 verscheen haar poëziedebuut Victorieverdriet. Ze is de oprichter van literair tijdschrift Strak, columnist voor Metro en schrijft voor Vrij Nederland, Vogue, Linda, Volkskrant en NRC Handelsblad. Ook staat Tromp met eigen producties op de planken, onder meer op Over het IJ-festival, Oerol en de Parade en presenteert ze VPRO Nooit Meer Slapen op Radio 1. In mei 2017 was ze een van de ondertekenaars van het pamflet waarin meer dan honderd vrouwen adverteerders opriepen om niet langer te adverteren op het weblog GeenStijl vanwege hun vrouwenvernedering, racisme en homofobie.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Elfie Tromp

  • Winternachten 2019

    Woorden Worden Zinnen - Winternachten editie

    Met: Aafke Romeijn, Akwasi, Elfie Tromp, Elzahra Elkawafi, HemelBesem, Jennifer Muntslag, Mr. Winter, Quin Kempees, Roos Dickmann, Roza Lozica

    In Paard bleek het genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feelgood setting tijdens deze speciale Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen. De line up bestond uit verhalenverteller en rapper Akwasi, schrijver en columnist Elfie Tromp, schrijver en singer-songwriter Aafke Romeijn, actrice Roos Dickmann (o.a. Soof), rapper, radio host en schrijver HemelBesem uit Zuid-Afrika en zangeres Roza Lozica (o.a. The Voice of Holland). En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favo host JNM The Naked MC en de plaatjes van DJ Winter.
    Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.