Ga naar de inhoud
NL EN menu
Winternachten Den Haag 1999

Winternachten 1999

vr 29 - zondag 31 januari 1999

Programma

was het hoofdthema van Winternachten 1999, de vierde editie sinds 1995. Met programma's rond bloemlezingen van de Zuid-Afrikaanse, Indische, Surinaamse en Papiamentu literatuur. Daarnaast waren er gesprekken met schrijvers rond de thema's Joods Zuid-Afrika, de dichters van de Indonesische 'reformasi', de zoektocht naar Indisch Zuid-Afrika en een programma rond de dichter Breyten Breytenbach. In het filmprogramma was er een Pim de la Parra retrospectief en waren er vertoningen van recente Surinaamse, Antilliaanse en Zuid-Afrikaanse films. Uit alle betrokken landen was ook muziek en stand-up comedy geprogrammeerd. Het festival sloot af met een live bloemlezing.

terugblik

  • Winternacht 2

    zaterdag 30 januari 1999

    Surinaamse, Antilliaanse en Nederlandse literatuur stonden centraal op deze avond in vijf zalen van Theater aan het Spui en Cinematheek Haags Filmhuis.

  • Live bloemlezing

    zondag 31 januari 1999

    Het festival van 1999 werd afgesloten met een 'live bloemlezing'. Deelnemers aan het festival droegen elk hun favoriete gedichten en romanfragmenten uit elkaars literaturen voor. Zo ontstond uit een …

Colofon